Vježbe za mršavljenje trbuha i bokova: fitness program

uvijanje za mršavljenje bokova i trbuha

Djevojke koje su zabrinute za svoju figuru moraju obratiti posebnu pažnju na područje struka. Trbuh i bokovi tipična su problematična područja ženskog tijela. Treba početi s debljanjem, a prve masne naslage pojavljuju se na želucu. Pa čak i vitke djevojke mogu stvoriti ružne masne nabore na bokovima. Kako riješiti ovaj problem? Masnih naslaga u struku možete se brzo riješiti samo ako primijenite čitav niz mjera, među kojima su ključne kondicija i zdrava prehrana.

Program mršavljenja za bokove i trbuh

ravan trbuh nakon vježbanja za mršavljenje

Taloženje masti na struku složen je problem, što znači da ga neće biti moguće riješiti na jedan jedini način. Morat ćete djelovati u nekoliko pravaca odjednom. Evo nekoliko lijekova koji vam mogu pomoći da vaš trbuh bude ravan, a struk tanak:

 • fitnes trening;
 • pravilna prehrana;
 • masaža i oblozi;
 • optimalni režim pijenja.

Svaka tjelesna aktivnost korisna je za mršavljenje sa strane i trbuha. Morate iskoristiti svaku priliku za sagorijevanje dodatnih kalorija, pogotovo ako morate puno sjediti tijekom dana. U fitnesu se preporučuje kombinirati kardio treninge usmjerene na mršavljenje po cijelom tijelu i vježbe za trbuh i bokove. Cardio smanjuje ukupnu tjelesnu masnoću, dok posebne vježbe za područje struka potiču problematično područje na mršavljenje, zatezanje kože i jačanje mišića.

Fitness je moćan alat za mršavljenje, ali samo vježbanje je u ovom slučaju neophodno. Ako ne promijenite svoje prehrambene navike, sagorijevanje masti na treningu vratit će se iznova na svoje prvobitno mjesto. U ovom slučaju vjerojatnije je da će stroga dijeta naštetiti nego pomoći. Prvo, nemoguće je intenzivno trenirati ozbiljnim ograničavanjem hrane. Drugo, nakon otkazivanja dijete, ništa neće spriječiti tijelo da ponovno dobije višak kilograma. Dijeta je privremena mjera, a izbjegavanje nezdrave hrane i prelazak na zdravu prehranu put je koji vodi do dugotrajnog i dugotrajnog gubitka kilograma.

Za lokalno razgradnju masti u području struka možete koristiti metode medicinske kozmetologije. Masažne seanse ne samo da će ubrzati mršavljenje bokova i trbuha, već i poboljšati stanje kože. Masne naslage se bore uz pomoć različitih masažnih tehnika: koristi se akupresura, vodena i cupping masaža. Ako se za masažu morate obratiti stručnjacima, tada se oblozi mogu samostalno izvoditi kod kuće. Gubitak kilograma i uklanjanje celulita olakšavaju mješavine s medom, kavom, algama, crvenom paprikom i glinom. Oblozi su učinkoviti ako se provode u tečajevima - 10-12 sesija s pauzom od 3 dana.

Da biste uspješno izgubili kilograme na bokovima i trbuhu, trebate popiti dovoljnu količinu tekućine. Govorimo o čistoj vodi za piće, druga pića su hrana, jer u procesu probave, asimilacije i prerade tvari koje sadrže, tijelo troši već dostupnu vodu. Dnevni unos vode je 30 ml / kg tjelesne težine. Ako se osoba bavi kondicijom, potreba za tekućinom se povećava. Voda je univerzalno otapalo, s nedostatkom njega, metabolički procesi usporavaju i smanjuje se potrošnja kalorija. Ljubitelji zdravog načina života koji mršave često miješaju simptome dehidracije s glađu, što rezultira kad se pojede dodatni obrok hrane šalicom vode.

Fitness za trbuh i bokove: set vježbi

zamahnite prešom za mršavljenje strana i trbuha

Sljedeći set vježbi prikladan je za svakodnevnu upotrebu, ali novorođenci koji nisu navikli na kondiciju trebaju biti oprezni: preintenzivan rad može dovesti do pretreniranosti.

 • Kardio trening: 10 minuta trčanja u mjestu. Možete koristiti bilo koju kardio opremu ako je imate.
 • Lagana gimnastika za obnavljanje disanja: savijanje prema naprijed i sa strane, savijanje leđa - po 10 ponavljanja.
 • Povećavanje opterećenja: padine s bučicama. Ne savijte noge, ne podižite ruke bučicama. Koriste se bučice težine od 1 do 3 kilograma - težina tereta odabire se pojedinačno.
 • Uže za skakanje: započnite od 5 minuta, na svakoj sljedećoj lekciji trajanje vježbe se povećava za 1-2 minute.
 • Čučnjevi: Polaki čučnjevi u 3 serije po 15 ponavljanja.
 • "Mlin" ili zamahi rukama: stopala su postavljena u širini ramena, savijaju se naprijed pod pravim kutom, izvode se zamahi, naizmjence dodirujući lijevom nogom desnu, a lijevom rukom desnu nogu.
 • Klasična vježba na tisku: lezite na pod, savijte noge, stavite ruke iza glave, ispružite tijelo do koljena.
 • "Bicikl": ležeći na podu, podignite savijene noge i držite ih ovješene (noge su paralelne s podom), ruke su dovedene iza glave, desna noga je ispravljena, lijeva noga je savijena i povučena u prsa, dok se desni lakat približava lijevom koljenu, tada se mijenjaju noge. Vježbanje je u pokretu slično biciklu.
 • Preokreti u obliku slova V: dok leže na podu, istovremeno podižu ravne noge i tijelo, pokušavaju rukama dotaknuti noge.
 • Uvijanje obruča: započnite od 5 minuta, pri svakom sljedećem treningu trajanje vježbe se povećava za 1-2 minute.

Sve vježbe za trbuh treba ponavljati što više puta. Ovdje je glavna stvar ne pretjerivati, kako se ne biste doveli do iscrpljenosti već na prvim lekcijama.

Zdrava prehrana i gubitak kilograma

Prijelaz na zdravu prehranu, prvi je korak poduzeti sljedeće korake:

 • Odbijte slatkiše, brzu hranu, alkohol, dimljenu, slanu i prženu hranu.
 • Izbjegavajte jesti prije spavanja, posebno hranu bogatu ugljikohidratima. Posljednji obrok je 2 sata prije spavanja.
 • Napravite plan obroka i pokušajte izbjegavati međuobroke u bijegu i preskakanje obroka (posebno doručka).
 • Jedite djelomice male porcije: 5-6 puta dnevno.
 • Izbjegavajte jesti prije kondicije. Od jela do vježbanja trebalo bi proći najmanje 1, 5 sata.

Morat ćete pričekati 1-2 mjeseca prije nego što promjena prehrane ima trajni učinak. Zdrava prehrana, za razliku od prehrane, ne daje brze rezultate. Ali sveobuhvatno liječi tijelo, normalizira metabolizam i time sprečava debljanje u budućnosti.